Follow Up

Follow Up, groep 7 en 8

Graag heten we je zoon en/of dochter welkom op de Follow-Up.
Follow-Up is de catechisatie die we vanuit de kerk geven aan de kinderen van de basisschool. De gedachten om daar in groep 7/8 al mee te beginnen is, dat kinderen eraan gewend raken om naar het onderwijs van de kerk te gaan. Wanneer de grote verandering naar het voortgezet onderwijs komt, zijn de kinderen hier dan al mee vertrouwd.


Waarom?: Ieder hart een woonplaats van Christus

Ieder hart een woonplaats van Christus, is de verbindende gedachte achter de methode die we dit jaar voor de Follow-Up groep 7 en 8 gaan gebruiken. We willen de jongeren vertrouwd maken met de overtuiging dat je leven mét God, met je hart als woonplaats van Christus, de mooiste en beste invulling van je leven is. De Bijbel vertelt ons hoe dat leven met Hem er uit ziet. Daar gaan we dan ook met de kinderen samen uit lezen én er van leren!

Waar?: In de Plaat
De ruimte achter de kerk, is een gezellige plek om met elkaar samen te komen, Baukje verzorgt de catering en iedereen weet dat dat bij haar in goede handen is.

Tijd?: 14.45 uur – 15.30 uur
Een half uur nadat de lessen op basisschool in Boornbergum afgelopen zijn, beginnen we met de Follow-Up.
Voor de kinderen die tussentijds niet naar huis kunnen/willen, is er de mogelijkheid om naar de kerk te komen; daar vangen Baukje en ik hen vanaf half drie op. Bij echt slecht weer kunnen ze direct naar de kerk komen.

Hoe vaak?: 1 keer in de twee weken
We komen normaal gesproken 1 keer in de 2 weken bij elkaar op de maandagmiddag in de zaal achter de kerk maar door vakanties en studieverlof, verschuift de datum nog wel eens een keer. Wanneer je bijgaand schema alvast in de agenda’s zet, moet het goed komen.

De geplande data voor dit seizoen:
in het jaar 2023
2 oktober
9 oktober
30 oktober
13 november
27 november
11 december
in het jaar 2024:
15 januari
29 januari
12 februari
26 februari
11 maart
25 maart

Tot ziens!
Baukje en dominee.