Kinderoppas

Kinderoppas

Voor wie: 0 – 4 jaar
Wanneer: tijdens de ochtenddiensten
Waar: in De Plaat

Kinderen van 0 tot 4 jaar worden tijdens de dienst opgevangen en verzorgd door een oppasteam bestaande uit ouders, tieners en vrijwilligers.
De opvang is verdeeld in 2 leeftijdsgroepen: 0 tot 2 jaar en 2 tot 4 jaar.
Er is een peuterprogramma voor de oudste groep, waarbij de jongere kinderen op de achtergrond aanwezig zijn en zo tijdens hun spel al kennis maken met de verhalen etc.
Het peuterprogramma bestaat uit een Bijbelverhaal, liedjes, gebed en een knutselwerkje, alles op een manier die de jonge kinderen aanspreekt.
Daarnaast is er ook voor de oudste kinderen volop ruimte om te spelen.
Bij binnenkomst vullen de ouders een registratieformulier in waarop bijzonderheden vermeld worden. Elk kind krijgt van ons een sticker met zijn/haar naam.
Mocht een van de ouders/verzorgers onverhoopt nodig zijn, dan wordt u uit de dienst gehaald. Op deze manier kunt u als ouder rustig deelnemen aan de dienst maar bent u toch bereikbaar.
Om alles prettig te laten verlopen hebben we een aantal aandachtspunten:

  • Het is belangrijk dat de oppasdienst tijdig (9 uur) aanwezig is i.v.m. klaarzetten van kindermeubilair, speelgoed en de materialen voor het peuterprogramma.
  • Bij verhindering zelf voor vervanging zorgen, waarbij volwassenen ruilen met volwassenen en tieners ruilen met tieners.
  • Van alle ouders/verzorgers die kind(-eren) regelmatig naar de kinderoppas brengen verwachten we, dat zij ook meedraaien in het oppasrooster. Alleen dankzij de ouders, tieners en vrijwilligers is het mogelijk om elke zondagochtend kinderoppas te organiseren.
  • Kinderen met bijzonderheden, allergieën of dieet, graag vermelden op het registratieformulier.
  • Wanneer uw kind nog niet zelfstandig kan zitten of graag wil slapen is het handig wanneer u uw eigen buggy/kinderwagen meegeeft; de oppas heeft slechts een beperkt aantal boxen ter beschikking.
  • Als het oppasteam denkt dat het kindje zich echt niet prettig voelt, zal er voor gekozen worden u als ouder uit de kerk te halen.
  • Het is niet haalbaar om baby’s te voeden en/of fruithapjes te geven, we hopen dat u      daar rekening mee kunt houden.
  • Natuurlijk is er wel de mogelijkheid dat u zelf uw kindje (borst)-voeding komt geven of    dat iemand van het oppasteam incidenteel (in overleg) uw kind een flesje geeft.
  • Elke ouder is zelf verantwoordelijk voor de spullen die uw kind nodig heeft zoals luiers, lotiondoekjes etc. Er is een commode met aankleedkussen aanwezig.
  • Graag tassen, drinkbekers en etenswaar voorzien van naam.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons oppasteam komen versterken. Neem gerust contact op als u/jij hier meer over wilt weten.